Het vlees van een ribeye is iets met een randje vet doorregen (gemarmerd), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Het is snel klaar en wordt net als biefstuk niet helemaal gaar -dus rosé- gegeten. Een dikke ribeye is vaak lekkerder dan een dunne. In plaats van vier dunne, kunt u twee dikke nemen en die verdelen.
Bij het aanbraden niet al de braadboter in een keer in de pan doen, maar ongeveer een kwart bewaren en pas later toevoegen. De rollade regelmatig keren. Leg het deksel schuin op de pan. Dan kan het vocht ontsnappen en blijft de warmte toch in de pan. Het vlees gaat smoren wanneer de deksel de pan afsluit.
Het ezeltje, of liesstuk, is een bijna vergeten deel van het rund. Jammer, want het gaat om een prima stuk vlees. Om precies te zijn: de slip van de lende die dicht tegen de dikke lende aanligt. Het kan in zijn geheel worden gebraden, maar ook worden gestoofd of in plakken gesneden als biefstuk worden gebakken. |
Het vlees van een ribeye is iets met een randje vet doorregen (gemarmerd), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Het is snel klaar en wordt net als biefstuk niet helemaal gaar -dus rosé- gegeten. Een dikke ribeye is vaak lekkerder dan een dunne. In plaats van vier dunne, kunt u twee dikke nemen en die verdelen.
Varkensoester is de naam voor een rond en hoog lapje vlees, dat meestal tussen de 125-150 gram weegt, het is afkomstig van de varkensham, één van de meest magere en malse delen.
Varkensoester is de naam voor een rond en hoog lapje vlees, dat meestal tussen de 125-150 gram weegt, het is afkomstig van de varkensham, één van de meest magere en malse delen.
Ingrediënten voor 4 gehaktballen
|
Bereiding: